Witam.
W moim szkodniku pojawił się mały ale denerwujący problem z trzeszczącą kratką nawiewu na szybę. Trzeszczenia pojawiają się podczas jazdy. Jeżeli dodusze środkową kratkę to albo zanikają albo zdecydowanie maleją.
Czy wie ktoś jak wyciągnąć tą kratkę bez jej zniszczenia i co może być przyczyną owych trzasków.
Pozdro
krzyzie
Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
W OI jak sie dobrze przyrzec to gleboko w kratce (dobrze sobie czyms poswiecic do srodka), po srodku od gory bedzie widac srube. Tylko nie pamietam czy to jest imbus czy torx ale chyba torx, cos kolo 20. W kazdym razie przyda sie dlugi srubokret z dobrze namagnesowana koncowka.
Z tymi swierszczami moze byc roznie, mi trzeszczalo u gory w srodkowych nawiewach a okazalo sie ze problem byl za popielniczka.
W OI jak sie dobrze przyrzec to gleboko w kratce (dobrze sobie czyms poswiecic do srodka), po srodku od gory bedzie widac srube. Tylko nie pamietam czy to jest imbus czy torx ale chyba torx, cos kolo 20. W kazdym razie przyda sie dlugi srubokret z dobrze namagnesowana koncowka.
Z tymi swierszczami moze byc roznie, mi trzeszczalo u gory w srodkowych nawiewach a okazalo sie ze problem byl za popielniczka.
cześć
Wczoraj próbowałem zlokalizować śrubkę i albo jej nie widzę albo jej nie ma - tymbardziej że pośrodku kratka jest w całości bez otworów.
Próbowałem też wyciągnąć kratkę jednak stawia opór, a znając moje szczęście do rozbierania plastiku wole czegoś nie połamać.
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomsły??
pozdro
krzyzie
Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
Możesz spróbować tam zajrzeć od dołu. Odkręcasz (5 torxów) i wyjmujesz schowek, po jego wyjęciu masz dostęp do czarnej plastikowej puchy od której odchodzą przewody na wszystkie nawiewy.Latarka w łapę i może coś zobaczysz.
Druga opcja to zdjęcie całej deski. Robota niezbyt trudna ale pracochłonna.
Komentarz