[O1] Jak zdemontować kratkę nawiewu na szybę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d-link84
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    lilo, czujnik cisnienia w oponach
    Dzięki
    Zamieszczone przez piotrek_gdy
    Tire Presure Monitor
    Po Polsku było by prościej np.CCO
  • krzyzie
    Drive
    • 2009
    • 85

Witam.
    W moim szkodniku pojawił się mały ale denerwujący problem z trzeszczącą kratką nawiewu na szybę. Trzeszczenia pojawiają się podczas jazdy. Jeżeli dodusze środkową kratkę to albo zanikają albo zdecydowanie maleją.
    Czy wie ktoś jak wyciągnąć tą kratkę bez jej zniszczenia i co może być przyczyną owych trzasków.
    Pozdro
    krzyzie
    Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
    Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:

Komentarz

• honzik
      Classic
      • 2010
      • 2

podepnę się pod temat - mam podobny problem w Octavia II - trzeszczący element w okolicach nawiewu na przednią szybę

Komentarz

• firmek
        Rider
        • 2008
        • 477

W OI jak sie dobrze przyrzec to gleboko w kratce (dobrze sobie czyms poswiecic do srodka), po srodku od gory bedzie widac srube. Tylko nie pamietam czy to jest imbus czy torx ale chyba torx, cos kolo 20. W kazdym razie przyda sie dlugi srubokret z dobrze namagnesowana koncowka.
        Z tymi swierszczami moze byc roznie, mi trzeszczalo u gory w srodkowych nawiewach a okazalo sie ze problem byl za popielniczka.

Komentarz

• krzyzie
          Drive
          • 2009
          • 85

Zamieszczone przez firmek
          W OI jak sie dobrze przyrzec to gleboko w kratce (dobrze sobie czyms poswiecic do srodka), po srodku od gory bedzie widac srube. Tylko nie pamietam czy to jest imbus czy torx ale chyba torx, cos kolo 20. W kazdym razie przyda sie dlugi srubokret z dobrze namagnesowana koncowka.
          Z tymi swierszczami moze byc roznie, mi trzeszczalo u gory w srodkowych nawiewach a okazalo sie ze problem byl za popielniczka.
          cześć
          Wczoraj próbowałem zlokalizować śrubkę i albo jej nie widzę albo jej nie ma - tymbardziej że pośrodku kratka jest w całości bez otworów.
          Próbowałem też wyciągnąć kratkę jednak stawia opór, a znając moje szczęście do rozbierania plastiku wole czegoś nie połamać.
          Może ktoś ma jeszcze jakieś pomsły??

pozdro
          krzyzie
          Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
          Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:

Komentarz

• Octan
            Rider
            • 2006
            • 653

Możesz spróbować tam zajrzeć od dołu. Odkręcasz (5 torxów) i wyjmujesz schowek, po jego wyjęciu masz dostęp do czarnej plastikowej puchy od której odchodzą przewody na wszystkie nawiewy.Latarka w łapę i może coś zobaczysz.
            Druga opcja to zdjęcie całej deski. Robota niezbyt trudna ale pracochłonna.

Komentarz

Pracuję...